Sobota, Luty 23, 2019, 17:58

BAWEŁNA - jest podstawowym włóknem stosowanym do produkcji tkaniny pościelowej. Zalety tkaniny bawełnianej to przede wszystkim wysoka higroskopijność(ok.25%),odporność na rozciąganie oraz wysoką temperaturę prania i prasowania. Bawełna nie uczula - rzadkie są przypadki, aby powodowała alergie i podrażniała skórę( jeśli już to barwniki uczulą a nie samo włókno).

ADAMASZEK- tkanina bawełniana  wykonana z najwyższej jakości włókien o satynowo-atłasowym splocie i pięknym połysku. Charakteryzuje się wysoką trwałością i odpornością . Przeznaczenie : hotele, pensjonaty, ośrodki.

SATYNA BAWEŁNIANA- tkanina o satynowym (krzyżowym) splocie ze 100% bawełny dzięki czemu jest miła, delikatna, przyjazna dla skóry, gwarantuje odpowiednią cyrkulację powietrza oraz doskonale pochłania wilgoć. Jest najczęściej stosowana do produkcji wyrobów pościelowych dla wymagających klientów.

JERSEY- tkanina miękka i niezwykle przyjemna w dotyku, idealnie sprawdza się w produkcji prześcieradeł na gumce jak i samej pościeli. Dzięki 100%  zawartości bawełny jersey jest materiałem oddychającym i elastycznym.

MAKO-SATYNA- wytwarzana z delikatnej, bardzo wytrzymałej 100% bawełny egipskiej. Najnowsze procesy technologiczne znane we włókiennictwie pozwoliły na wykonanie tkaniny, którą cechuje wysoka odporność na skutki procesu prania. Jest bardzo wytrzymała, a także miła w dotyku- dająca duży komfort użytkowania.


Brak komentarzy.
(*) Pola obowiązkowe

Follow Us

Projekt/design
maziarzpatryk@gmail.com
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem